Slideshow

International Week @ Kopenhagen

Juni 2015

“We kregen opdracht van de Gemeente Kopenhagen het gebied onder een vervallen brug beter en veiliger te maken. Daarvoor hebben we een soort park gecreëerd met verschillende eilandjes en licht d.m.v. reflectie. En, omdat het in Denemarken veel regent, hebben we beekjes gecreëerd, waardoor het water meteen wegstroomt en niet alles blank komt te staan.

Ons plan heeft helaas niet gewonnen, maar het was wel echt een toffe week. Hard werken ook. De eerste dagen maakten we 12 uur per dag. En de laatste dagen werk je in het hostel nog door tot twee uur ‘s nachts, want je moet het gewoon af hebben! Je wilt de tutoren natuurlijk omverblazen met je idee.

Het is heel leerzaam om inzicht te krijgen hoe ze in andere landen dingen aanpakken

De vriendschappen die je opdoet tijdens zo’n week zal ik niet snel vergeten. Zo heb ik een toffe band gekregen met een meisje uit Slowakije en jongen uit Canada. Dat had ik niet verwacht. Ook voor het Engels was het een goede oefening. Ik was benieuwd hoe ik me professioneel gezien staande zou houden in het Engels; dat is heel goed gegaan. Je ontdekt ook culturele verschillen tijdens zo’n week. Iedereen heeft verschillende opvattingen bij bepaalde problemen. Het is heel leerzaam om inzicht te krijgen hoe ze in andere landen dingen aanpakken.”

Tweedejaars student Roy Maas nam deel aan een projectweek aan Copenhagen School of Design