Slideshow

Alex Otten, directeur Estate Internet, Tilburg

Juni 2015

Waarom bent u Partner in Education van Fontys Hogeschool ICT?
“We willen in contact komen met jonge, getalenteerde mensen en onze kennis over en weer met elkaar delen. Daarnaast willen we de nieuwe generatie ICT-talent aan ons bedrijf binden. In de meest ideale situatie zorgen onderwijs, bedrijfsleven en de omgeving er gezamenlijk voor dat talent op de juiste plek terecht komt.”

Wat doet u samen met Fontys Hogeschool ICT?
“Je kunt beter vragen: wat doen we niet? We geven gastcolleges, verzorgen workshops in ons bedrijf en bij Fontys, we begeleiden studenten of zijn opdrachtgever van proftaakgroepen, we staan op open dagen en ikzelf ben lid van de Strategische Raad van Advies van Fontys Hogeschool ICT. Zo willen we onze kennis, maar ook het plezier en enthousiasme dat wij in ons werk hebben, overdragen.”

Het is relevant om goed gekwalificeerde jonge mensen de markt op te sturen

Hoe verloopt de samenwerking?
“Er is een goede samenwerking waarbij we over en weer kritisch zijn op wat er nog beter kan. Verder zijn we heel blij met de houding van Fontys Hogeschool ICT naar ons en de studenten: de dankbaarheid voor wat wij doen, het luisterend oor. Er zijn ook nog kansen voor de partners in education, namelijk om nog meer samen te doen en het curriculum steeds verder te verbeteren.”

Op welke wijze voegt Fontys Hogeschool ICT volgens u waarde toe aan de maatschappij?
“Dat is duidelijk: wij zijn een internetbureau en Fontys Hogeschool leidt jongeren op, om in onze branche te werken. Het is relevant om goed gekwalificeerde jonge mensen de markt op te sturen.”